Ситуація в громаді станом на 27.06.2022 р.

Шановні мешканці громади!

Суспільно-політична, економічна та військова ситуація станом на 27 червня 2022 року в межах на території Кушугумської громади стабільна і контрольована.

Всі служби установ, організацій, які забезпечують життєдіяльність громади, працюють у штатному режимі.

Вивіз ТВП здійснюється згідно з графіком, СКП «Вічність» працює у штатному режимі.

Перебої з газо-, електро та водопостачанням відсутні.         

В школах тимчасово введена дистанційна форма навчання, дитячі садки не працюють.

Комендантська година на території громади діє з 23:00 до 05:00, встановлено спеціальний режим світломаскування.

Стаціонарні відділення поштового зв’язку АТ «Укрпошта» працюють в штатному режимі з 09.00 до 15.00, з вівторка по суботу, відповідно до затверджених графіків.

Транспортне сполучення між м. Запоріжжя та населеними пунктами громади стабільно забезпечується перевізниками, відповідно до затверджених графіків.

На території громади створений та працює Координаційний центр гуманітарної допомоги, в кожному селищі внутрішньо-переміщені особи, малозабезпечені та сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах, мають змогу отримати гуманітарну допомогу.

Сьогодні, 27 червня, за програмою WFP (Всесвітня продовольча програма) та підтримки Міського центру допомоги (м. Запоріжжя), провели безкоштовну роздачу хліба для соціально-незахищених верств населення, переселенців та всіх тих, хто потребує. 2000 одиниць свіжого хліба отримали мешканці трьох селищ нашої громади.

Також продовжуємо роздавати пакунки з гуманітарною допомогою для внутрішньо-переміщених осіб, за підтримки WFP (Всесвітня продовольча програма) та Товариства Червоного Хреста України. Пакунки містять у собі макаронні вироби, рис, олію та м’ясні консерви. Вага одного пакунку майже 18 кг. 

ЦНАП на території Кушугумської громади працює в посиленому режимі.

Працівники соціальних служб продовжують допомагати своїм підопічним та внутрішньо-переміщеним особам, які прибувають до нашої громади.

Переселенців на території громади станом на 27.06.2022 — 874 особи.

Разом до перемоги. Зберігаймо спокій. Не піддаваймося паніці.

Т.в.о. селищного голови, Вікторія Кривенко